Vergeten Verleden
   


De Lach. Een weekblad voor heren

Bijna vijftig jaar lang konden de Nederlandse mannen bij de kapper De Lach lezen. Het eerste nummer verscheen in 1924. Tijdens de oorlog kreeg De Lach een verschijningsverbod.  De formule van het blad zou tot in de jaren zestig grotendeels ongewijzigd blijven.
Populair was de rubriek Lachfilmpjes met moppen en cartoons. Verder fotˇ's van schaars geklede vrouwen, met name filmsterren en starlets. Er stonden ook verhalen in, maar de gemiddelde lezer was toch vooral ge´nteresseerd in de foto's.  

        

Het blad dat zoveel pagina's besteedde aan bedekte erotiek, krijgt het juist  moeilijk met de komst van de seksuele revolutie in de jarig zestig. Het blad wordt links en rechts ingehaald door tijdschriften met expliciete foto's. De Lach past zich aan en er komen decente naaktreportages, waaronder de Ster van de Week, een fotoreportage van een Nederlands meisje. Ook verschijnen er meer artikelen over auto's, sport, binnen- en buitenlandse artiesten. Maar het blad kon de concurrentie niet aan. Het laatste nummer verscheen op 7 april 1972.